Fürdőszoba szakáruházunk Budapesten a jászberényi út 29. szám alatt található. Napi szinten jelentős számú érdeklődő fordul meg nálunk. A velük történő beszélgetések inspiráltak minket arra, hogy bejegyzést írjunk a fürdőszoba felújításról. Minden ember életében eljön egy pont, mikor a lakásban vagy házban található vizesblokkot (fürdőszobát, wc-t) szeretné felújítani. Ezt a szituációt az emberek többsége stresszként éli meg. Ez teljesen érthető, mert számos kérdés merül fel ilyenkor mindenkiben. A legtöbbször mi ezeket halljuk az üzletben.

A kérdések sokaságát tudnánk még itt leírni. Mi e helyett megpróbálunk egy átfogó képet adni, hogy mire érdemes odafigyelni egy fürdőszoba felújítás során az eszközválasztásnál.

 

Fürdőkádak

A fürdőkádak széles tárházával találkozhatunk ma az üzletekben. Számos gyártó (pl: Ravak, Wellis, M-Acryl, Marmy stb.) készít különböző típusú fürdőkádakat eltérő méretezéssel. Típus alapján megkülönböztetünk egyenes kádat, aszimmetrikus kádat, sarokkádat, ülőkádat, térben álló kádat (szabadon álló kádat). Anyagukat tekintve lehetnek akrilkádak (ez a leggyakoribb) vagy lemezkádak. Formavilágukban és minőségükben találhatunk közöttük eltérést. Kiegészítőként vásárolhatunk hozzájuk masszázsrendszert, színterápiát, fejtámaszt, egyedi elő és oldallapot is.

 

Gyakorlati tippek a kád vásárláshoz:

Számos pontot tudnánk még itt felsorolni, helyette javasoljuk az alábbi kádakkal foglalkozó cikket: Milyen kádat vásároljak a fürdőszobámba?

Hasznos tippek fürdőszoba felújításhoz: kádak, szaniterek, burkolatok.

 

Szaniterek

A szaniterekről különböző dolgokat lehet olvasni az interneten. Mi úgy gondoljuk, hogy a szaniterek szó egy olyan gyűjtő fogalom, amely magában foglalja a wc-t, bidét, mosdót, csaptelepeket és a zuhanyzással kapcsolatos eszközöket. Mielőtt valaki elkezdi a fürdőszobáját újjá varázsolni, el kell gondolkoznia azon, hogy mit szeretne.

Még számos kérdésre kell választ kapnunk, mielőtt elkezdjük a felújítást. Érdemes mindent átgondolni.

 

Gyakorlati tippek a szaniterek vásárlásához!

Gyakorlati tippek a szaniterek vásárlásához!

Burkolat (járólap, csempe) és a festés

A burkolatok kiválasztása mindenki számára könnyű feladatnak tűnik, de mikor a kiválasztásra kerül a sor, akkor szembesülünk vele, hogy nem is olyan egyszerű. Több kérdés is felmerül ilyenkor.

 

Gyakorlati tippek a burkolatok vásárlásához és a festéshez!

A fürdőszoba festéséhez vegyünk igénybe szakmai segítséget. Festés témában igazán jó írás a Szivárvány Piktor festékház blogjában olvasható: Hogyan kezdjünk bele a fürdőszoba felújításba?

 

Összegzés

A fürdőszoba felújítás idővel mindenki számára esedékessé válik. A legjobb megoldás a költségek kordában tartására, ha tudatosan megtervezzük, hogy mit szeretnénk, és ennek ismeretében választunk kádat, szanitereket, burkolatot, fürdőszoba bútort is. Egy jól átgondolt és kivitelezett fürdőszoba igazi felüdülést fog jelenteni számunkra a mindennapok során.