A zuhanykabinok egyre népszerűbbek bármilyen lakás vagy ház típusról is beszélünk. Számtalan ember úgy gondolja, hogy a zuhanyzás egészségesebb és víztakarékosabb megoldás, mint a hagyományos kádakban történő fürdőzés. Valószínűleg ezek a tényezők is közrejátszanak abban, hogy a zuhanykabinok és tálcák iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik hazánkban. Mire érdemes figyelni a zuhanykabin vásárlás során? Mostani írásunkban erre a kérdésre adunk gyakorlati választ.

 

zuhanykabin vasarlas202305231

 

Zuhanyzás előnyei a kádban történő fürdőzéssel szemben

 

A zuhanyzásnak számos előnye van a kádban történő fürdőzéssel szemben. Íme, ezek közül néhány:

 

Egészségesebb bőr

 

A zuhanyzás gyors és hatékony módja annak, hogy eltávolítsuk az olajokat, piszkot, és egyéb szennyeződéseket a bőrről. Azonban a túl forró víz kiszáríthatja a bőrt, ami irritációt okozhat. A megfelelő zuhanyozási szabályok betartásával megőrizhetjük a bőrünk egészségét és hidratáltságát. A minőségi zuhanykabinok és tálcák használatával mindig élmény a napi zuhanyzás.

 

Kényelmesebb és biztonságosabb

 

A zuhanykabinok egyik kiemelkedő előnye, hogy a belépés jóval könnyebben kivitelezhető (még egy zuhanyzótálca beépítés esetén is), mint egy fürdőkádnál. Mindezek mellett a zuhanykabinokban a falra szerelhetünk fogantyúkat és a minőségi csúszásmentes felületek segítségével megelőzhetjük az eséseket és baleseteket. Ez különösen fontos az idősek és a mozgássérültek számára, akiknek nehézséget okozhat a kádban való fürdés.

 

Víztakarékos

 

Bebizonyított tény, hogy a zuhanyzás során kevesebb vizet használunk, mint a hagyományos kádban történő fürdés alkalmával. Napjainkra elmondható, hogy a technológia olyan szintre emelkedett, hogy a zuhanykabinokban található zuhanyfejek között is található víztakarékos kivitel, ami tovább csökkenti a vízfogyasztást. Egy nagyobb család esetében ez már jelentős megtakarítást jelenthet.

 

Jobb hangulat és élmény

 

A kádak mellett a zuhanykabinokban is elhelyezhetők már az élményt nyújtó eszközök. A zuhanykabinokban található kényelmi funkciók, mint a masszázsfunkciók, a kromoterápia (színterápia) lehetővé teszik, hogy testileg és lelkileg is ellazuljunk a zuhanyzás alatt. A jó hangulat és az élmény pedig pozitív hatással lehet az egész napunkra ezáltal egészségünkre is.

 

Mire érdemes figyelni a zuhanykabinok kiválasztásánál?

 

A zuhanykabinok mérete

 

A zuhanykabin mérete fontos szempont, hiszen a fürdőszobánk mérete és elrendezése is befolyásolja, hogy milyen zuhanykabin fér el a helyiségben. Érdemes előre megmérni a fürdőszobát, és pontosan tudni, milyen méretű zuhanykabin fér el benne. Ha nem boldogulunk, akkor érdemes segítséget kérni a beépítő vagy értékesítő szakembertől.

 

A zuhanykabinok anyaga

 

A zuhanykabin anyaga fontos szempont a kiválasztás során. Leggyakrabban a zuhanykabinok üvegből készülnek, de elérhetőek műanyag változatban is. Érdemes olyan anyagot választani, amely könnyen tisztítható, kevésbé szennyeződik és hosszú élettartamú.

 

Zuhanykabinok kiegészítői

 

A zuhanykabinokba számos kiegészítőt lehet beépíteni. Ezek közé sorolandó a masszázs funkció, hangrendszer, LED világítás, színterápia, esőztető, speciális vízlevezető rendszer és még sorolhatnánk. Fontos, hogy vásárlás előtt gondoljuk végig, hogy milyen élményeket nyújtó kiegészítőket szeretnénk a zuhanykabinba és ennek alapján hozzuk meg a végső döntést.

 

A zuhanykabin kialakítása, formája

 

A zuhanykabinok különböző kialakításúak lehetnek. Megkülönböztethetünk szimmetrikus és aszimmetrikus formájúakat. Ezen belül is félköríves, íves, négyszögletes, ötszögletű, U formájú. Napjainkra a fejlesztések már ott tartanak, hogy léteznek keret vagy keret nélküli kivitelek is. A szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a forma, üvegvastagság mellett a legfontosabb, hogy olyan zuhanykabint válasszunk, amely stílusosan illeszkedik a fürdőszobánkba.

 

A zuhanykabin ára

 

A világban és Magyarországon is elmondhatjuk, hogy a piacon fellelhető zuhanykabin kínálat széles intervallumban mozog. A zuhanykabinok árát meghatározza az anyaga, mérete, formája, a készítési technológia és az egyedi kiegészítő elemek vagy speciális élmények (pl: egyedi gravírozott felület) . A zuhanykabinok és a hozzá tartozó kiegészítők vásárlásánál csak a pénztárcánk szabhat határt.

 

A zuhanykabinok beépítési módja

 

A zuhanykabinokat több féle módon lehet beépíteni. A kivitelezői elmondások alapján a legtöbben a sarokba vagy faltól falig szokták kérni a telepítést, de volt már rá példa, hogy valaki a fürdőszoba közepére kérte a zuhanyzó beszerelését. Fontos eldönteni, hogy számunkra melyik a legideálisabb és ezek alapján érdemes meghozni a végső döntést.

 

zuhanykabin vasarlas202305232

 

5. gyakorlati tipp a zuhanykabin vásárláshoz

 

Mikor elhatároztuk, hogy zuhanykabint vásárolunk, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy biztosan elégedettek legyünk a vásárlás során!

 

  1. Zuhanykabint mindig az adott helyiség lemérése után szabad csak választani. Akkor fogjuk tudni, hogy milyen méretű kabint tudunk beépíteni.

  2. A neten történő vásárlás jó és kényelmes dolog, de a vásárlás előtt mindig nézzük meg a kiszemelt kabint a valóságban is.

  3. Ha kérdésünk van, bátran tegyük fel a szakembernek, nehogy a végén csalódjunk a kiválasztott termékben.

  4. A garanciális feltételekről mindig kérdezzük meg az eladót, így biztosak lehetünk benne, hogy nem ér meglepetés minket, ha a garanciális jogainkat érvényesíteni szeretnénk.

  5. Mindig kérdezzük meg az értékesítőt, hogy milyen anyagokkal lehet tisztítani a zuhanykabin felületeit.

 

Záró gondolat

 

Egy minőségi zuhanykabin hosszú éveken át képes kiszolgálni a vele szemben támasztott igényeket. Számtalan gyártó termékei (Radaway, Deante, Ravak, Sanotechnik, Roltechnik stb.) közül választhatunk idehaza. A legfontosabb, hogy járjuk körbe alaposan a cikkben leírtakat és azok alapján válasszuk ki a számunkra megfelelő zuhanykabint. Ha Önnek segítségre lenne szüksége a zuhanykabin választás során, várjuk sok szeretettel üzletünkbe.