Beköszöntött a tavasz és egyre többen gondolkodnak fürdőszoba felújításban. Ennek az egyik sarkalatos pontja a fürdőkád cseréje. Üzletünkben a személyes megkeresések mellett, számos emali érkezik, amiben tanácsot kérnek tőlünk, hogy milyen fürdőkádat ajánlunk kisebb és nagyobb méretű fürdőszobába. Ezek alapján arra gondoltunk, hogy néhány sorban most bemutatjuk a kádtípusokat.

csempavarazs-kad1-blog20210324

 

Egyenes kád

Közel 30 évvel ezelőtt még a klasszikus egyenes lemezkád uralta a fürdőkádak világát Magyarországon. Azóta sok minden változott és a technológia fejlődésének köszönhetően megjelentek az akril egyenes kádak is a kínálatban. Méretüket tekintve igazán nagy választékból lehet csemegézni. Számos gyártó versenyez a vásárlók kegyeiért. Ezek az alábbiak: Ravak, M-Acryl, Cersanit, H2O, Riho, Wellis, Kolpa San, Kaldewei, Niagara Wellness, Alföldi, Besco. Formavilágukat tekintve a letisztult klasszikus vonalat képviselik. Különbség közöttük az akril minőségében és a gyártói garanciában jelentkezik. Ideális választás kisebb terű fürdőszobákba. Egy kádparaván segítségével még a zuhanyzás élményéről sem kell lemondani.

 

Aszimmetrikus kád

Az aszimmetrikus akril kádak széles választéka elérhető hazánkban. Jelentős különbség van a gyártók által kínált kádak között. A minőség mellett a formavilágban jelentkeznek eltérések. Az aszimmetrikus kád jellegzetessége, hogy nem egyforma hosszú oldalakkal rendelkezik, ezért számos helyre tökéletesen beépíthető. A méretek között jelentős különbségek vannak, így mindenki talál a maga számára megfelelőt. A kisebb méretűekben egy személy kellemesen elfér, de a nagyobb méretűekben, akár két személy is fürdőzhet egy nehéz nap után. A gyártói vonalat tekintve Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Gilax Spa, Cersanit, H2O, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Riho, Besco közül válogathatunk. Az aszimmetrikus akrilkádak azok számára ideális választás, akik nagyobb térrel rendelkeznek egy fürdőszobába és szeretnék a mindennapok fáradtságát egy wellness hangulattal feloldani a nap végén.

csempavarazs-kad2-blog20210324

 

Sarokkád

Az aszimmetrikus akrilkádak térnyerésével egyre kevesebben választanak sarokkádat fürdőszobájukba. Talán ez a jelenség annak is köszönhető, hogy a sarokkádak minden oldala egyforma méretű és így kötöttebb a beépítés lehetősége. Ennél a típusnál a kínálat jelentősen kisebb, mint az aszimmetrikus kádaknál. Formavilágukat és méreteiket tekintve mindenki talál magának megfelelőt. Megjelenésük a mai napig is exkluzívnak mondható. Kizárólag nagyobb terű fürdőszobákba ajánlott a megvétele. Gyártói részen a Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Cersanit, H2O, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Riho, Piramida, Besco versenyeznek a vásárlók kegyeiért.

Térben álló kádak, szabadon álló kádak

A térben álló kádak egy teljesen új dimenziót képviselnek a kádak világában. Megjelenésükkel, varázslatos formavilágukkal igazi luxus érzetet kölcsönöznek a fürdőszobának. Az anyagukat tekintve a leginkább elterjed az akril, de az öntött márvány (Marmy) sem ritka. A térben álló kádak esetén jelentős számú méret közül lehet választani. Ezen típusú kádak, azok számára ajánlott, akik igazán nagy térrel rendelkeznek a fürdőszobájukban és szeretnek egy nehezebb nap után hosszú fürdőt venni és esetleg még a kádban olvasni. Egyedi kiegészítők (álló csap, exkluzív kádlábak stb.) segítségével a luxusérzés még inkább fokozható. Gyártói vonalon a Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Marmy, Besco kínálatából vállogathat a kedves érdeklődő.

 csempavarazs-kad3-blog20210324

 

Tippek a fürdőkádak vásárlásához

Mikor fürdőkádat vásárlunk öt fontos szempontot érdemes betartani, amivel biztosan jó és egyben számunkra megfelelő kádat tudunk választani.

 

Rövid összegzés a fürdőkádak világáról

Mikor eljön a fürdőszoba felújítás ideje és szeretnénk új kádat vásárolni, mérjük le és terveztessük meg, hogy milyen fürdőszobát szeretnénk. Így biztosan nem fog minket csalódás érni. A méretek ismeretében ki tudjuk választani a számunkra tetszetős kádat megfelelő formában és méretben egyaránt. A vásárláskor figyeljünk a minőségre (olvasunk utána a fürdőkádakról mondott vevői véleményeknek). A gyártói garancia szavatolja a kádak minőségét, de ennek ellenére kérdezzük meg az eladót, hogy milyen feltételek mellett él a garancia. Napjainkban már csak a pénztárcánk szabhat határt, hogy esténkén milyen fürdőkádban (egyenes kád, sarokkád, aszimmetrikus kád, szabadon álló kád, ülőkád stb.) pihenjük ki egy nehezebb nap fáradalmait.