Egy lakásfelújítás során elképzeljük álmaink otthonát és sok esetben hagyjuk, hogy a szívünk diktáljon. Ez így teljes mértékben rendjén van, azonban érdemes sokszor az eszünkre is hallgatnunk. Nem mindegy, hogy milyen csempét, járólapot, fugát vagy egyéb kiegészítőt vásárolunk. Mostani írásunkban összeszedtünk 5 olyan tényezőt, amire érdemes figyelni a járólap és csempe vásárlás előtt!

20220822csempevarazs blogcikk1

 

Mérjük le a tereket otthonunkban!

Sajnos napjainkban még mindig előfordulnak olyan kellemetlen szituációk, mikor egy vásárló oly módon szeretne csempét, járólapot vásárolni, hogy nem igazán ismeri a burkolni kívánt helyiség méreteit. Sajnos ezzel azt kockáztatja, hogy nem lesz elegendő a kiválasztott burkolat vagy épp ellenkezőleg, túl sok lesz belőle. Mit érdemes tenni ebben az esetben?

Gyakorlati tipp: Mielőtt bármilyen csempét, járólapot vásárolnánk, érdemes a helyiséget lemérni és ennek ismeretében megrendelni a kellő mennyiségű burkolatot.

 

Nézzük meg a csempéket, járólapokat a valóságban!

Sokan úgy gondolják, hogy elegendő, ha a weboldalon megrendeljük a számunkra szimpatikus csempét és azt kiszállítják otthonunkba. Ez is egy járható út, de sajnos ennek sok esetben csalódás a vége. A weboldalon található fotók soha nem adják vissza a csempék eredeti színét és karakterisztikáját. Azt kizárólag a valóságban lehet megtapasztalni.

Gyakorlati tipp: Mindig menjünk el egy valós csempéket, járólapokat bemutató üzletbe és ott válasszuk ki a szívünknek kedves burkolatot. Utána már részletkérdés, hogy ezt az üzletben vagy a webshopon keresztül vásároljuk meg.

 

Soha ne a pontos mennyiséget vásároljuk meg!

Az emberek többsége természeténél fogva úgy működik, hogy ott próbálja a költségeket lefaragni, ahol tudja. Véleményünk szerint ez teljesen normális dolog. Azonban a csempe és járólap vásárlása során ez eléggé kockázatos. Abban az esetben, ha pontosan annyi burkolatot vásárolunk, mint amire szükségünk van, akkor nagy a valószínűsége, hogy el fog fogyni a csempe és a járólap is, mivel a szögletes terek esetében szükségessé válik a csempék darabolása.

Gyakorlati tipp: A gyakorlatban mi a Csempevarázs szakáruházban azt szoktuk javasolni, hogy legalább 10% -al többet vásároljanak, mert így esetleges törés vagy vágás esetén sem kell attól tartani, hogy nem lesz elegendő a burkoláshoz szükséges anyagok mennyisége.

20220822csempevarazs blogcikk2

 

A rosszul választott fuga mindent tönkretehet!

Kis dolog, de annál nagyobb gondot tud okozni a fuga. Sajnos hallottunk már olyan történetet, hogy megvásárlásra került a csodálatos csempe és járólap, de a fugára nem helyeztek kellő figyelmet a vásárlók. Mikor felhelyezésre kerültek az első csempék, akkor derült ki, hogy a kiválasztott fuga nem passzol színben a csempéhez és a komplex összképet elcsúfítja. Mire érdemes figyelni?

Gyakorlati tipp: Mikor kiválasztjuk a csempéket és járólapokat, nézzük meg a helyszínen, hogy passzol-e hozzá a fuga vagy sem. Ha teljes összképet szeretnénk látni, akkor érdemes egy 3D tervező program segítségét igénybe venni, ami szemünk elé tárja a burkolni kívánt helyiség látványtervét teljes egészében.

Cersanit, Opoczno, Tubadzin, Marazzi, Paradyz csempe, melyiket válasszam?

A vásárlóink sok esetben küzdenek azzal a problémával, hogy milyen márkájú csempével és padlólappal burkolják a kiválasztott helyiségeket. Az árskála elég széles palettán mozog. Találhatunk olcsó, közép, és magas árkategóriás burkolatokat is. Mi a következő burkolatokat ajánljuk nyugodt szívvel:Tubadzin csempét, Cersanit csempét, Opoczno csempét, mert, ezek jó minőségűek és árban a megfizethető kategóriába tartoznak. Ráadásul olyan egyedi fejlesztésekkel rukkolnak elő évről évre a gyártók, ami megdobogtatja az emberek szívét.

Gyakorlati tipp: A csempe és járólap kiválasztásánál hallgassunk a szívünkre, de törekedjünk arra, hogy olyan gyártónak a palettájából válasszunk, aki már letette névjegyét a burkolatok piacán.

20220822csempevarazs blogcikk3

 

Záró gondolat a burkolat vásárláshoz

Hallgassunk a szívünkre, de a fent említett pontokat is tartsuk észbe, mielőtt bármilyen burkolat vásárlására szánjuk le magunkat. A jól felkészült vásárlókat soha nem éri meglepetés, mert tudják, hogy mire érdemes odafigyelni. Ha Ön szeretné szebbé varázsolni otthonát, de úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, akkor látogasson el üzletünkbe a jászberényi út 29. szám alá. Szakképzett kollégáink segítenek megvalósítani az elképzelt álmokat.